Dzisiejszy foodbook jest pełen przepysznych potraw, z małym jesiennym akcentem. Uwielbiam dzielić się pomysłami na zdrowe, roślinne posiłki. Mam nadzieję, że i ten dzienny jadłospis, przypadnie Wam do gustu!

Dzień rozpoczęłam od przepysznych naleśników kokosowych. W uzyskaniu ich mocno kokosowego smaku pomogła mi mąka kokosowa, a także wiórki kokosowe. Idealne na śniadanie, ponieważ są bardzo sycące. Zjadłam je z dodatkiem banana, jagód goji oraz masła z nerkowców.

naleśniki z mąki kokosowej

wegańskie naleśniki z mąki kokosowej

naleśniki z mąki kokosowej 
Kolejnym posiłkiem były kanapki z chleba żytniego z moją ukochaną pastą z awokado oraz pomidorkami koktajlowymi i rukolą.
 Kanapki z chleba żytniego z guacamole, pasta z awokado

Kanapki z chleba żytniego z guacamole, pasta z awokado

Następnie przyszedł czas na małą słodką przekąskę – malinowy Fig Bar (mój ulubiony!).
 
przekąska, wegańska, malinowy Fig Bar

Później zjadłam pyszną zupę z dyni z mleczkiem kokosowym, na którą przepis pojawił się ostatnio na blogu.
 zupa krem z dyni

zupa krem z dyni
 
Na kolację moja ulubiona szybka potrawa z makaronem gryczanym. Kukurydza i fasolka z cebulką i papryką czerwoną w sosie sojowym, wszystko posypane pestkami słonecznika.
 
wegański makaron gryczany z fasolką czerwoną w sosie sojowym
 
Wieczorną przekąską były chipsy z jarmużu – mój debiut! I niestety wyszły nieco przypalone, także następnym razem muszę skrócić czas pieczenia do 5 minut.
 chipsy z jarmużu
Polecam również film, w którym pokazuję te wszystkie pyszności!


Co sądzicie o pokazanych potrawach? Której spróbowalibyście najchętniej?